Són dos grups que han crescut paral·lelament a l'ascens d'un festival: Love of Lesbian, Mishima i popArb tornen a signar un trio amorós on no hi ha lloc per a les desavinences ni les gelosies. Amb aquests dos noms, el festival arbucienc obre les confirmacions per a la seva edició d'enguany, que es durà a terme els dies 29 i 30 de juny.

Aquests concerts suposaran la presentació, en paraules del festival, de "dues novetats que ens vénen molt de gust", de la mà de "dos grups que coneixem molt bé i amb qui compartim moltíssim". No en va, en la filosofia de mostrar cada any la collita més destacada del pop-rock alternatiu de casa nostra, tant els de Santi Balmes com els de David Carabén són vells coneguts del recinte de can Cassó.

En el cas de Love of Lesbian, i després de l'extenuant gira corresponent al seu 1999 (o cómo generar incendios de nieve con una lupa enfocando a la luna), van retirar-se dels escenaris després de tres nits de ple absolut a la barcelonina sala Razzmatazz. L'objectiu: enregistrar un nou disc, en què estan treballant des del passat novembre i que es publicarà el proper mes d'abril.

Pel que fa als barcelonins Mishima, "no és que tornin a can Cassó, és que no n'han marxat mai", s'apunta al lloc web del popArb. No en va, encara es recorda el concert que van oferir-hi el 2005 tot presentant el seu exitós Trucar a casa. Recollir les fotos. Pagar la multa; i cinc anys després, l'aclamat Ordre i aventura.

En aquesta nova ocasió, i com en el cas dels anteriors, també es presentaran al popArb amb un nou disc sota el braç.

Apostes de futur

A banda d'aquests dos grans caps de cartell, el festival arbucienc també ha presentat ja dues de les seves apostes dins el panorama emergent de la música als Països Catalans.

La primera és Arthur Caravan, que forma part d'una nova escena valenciana que, en paraules de l'organització, "no para de donar-nos raons per a l'optimisme". Amb una carrera que va arrencar ara ja fa deu anys, el 2009 van agafar una nova embranzida; al festival independent gironí hi portaran el seu treball més recent, Atles enharmònic.

I per tancar les primeres confirmacions d'un cartell que es preveu brillant, s'hi ha inclòs els Mates Mates. Provinents de Vic, aquesta és una banda joveníssima que ha vist produït el seu primer treball per Joan Pons, "El Petit de cal Eril".

Els abonaments per aquesta edició ja són a la venda, a un preu de 45 euros (despeses de distribució a part).