El president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, s'ha disculpat davant el Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya després que aquesta entitat li fes arribar una nota en què manifestava el seu rebuig "pel tracte ofensiu" rebut per Agustí Villaronga durant la gala dels premis Gaudí.

La Junta del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya va acordar ahir manifestar el seu "rebuig pel tracte ofensiu que durant la Gala dels IV Premis Gaudí va rebre el nostre col·legiat, el senyor Agustí Villaronga", qui va ser objecte de bromes relacionades amb el film Pa Negre per part del presentador.

Després de la queixa, el president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, va remetre una carta al Col·legi de Directors en la qual assenyala que la gala es va concebre com una comèdia musical en clau d'humor i "no pretenia ofendre ningú". "Si algú s'ha sentit ofès, demanem disculpes", afegeix Joel Joan, qui indica que a l'Acadèmia "admirem l'obra d'Agustí Villaronga, a qui estimen i respectem especialment, així com la dels nostres directors i professionals".

Joel Joan assenyala que l'objectiu dels premis Gaudí és el de "donar estatus social i visibilitat al cinema". "Com a Acadèmia, seguirem lluitant perquè el cinema català estigui present en el món".

La gala dels IV Premis Gaudí s'ha vist envoltada per la polèmica després que dimarts el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, expressés que no li va agradar "gens" i haver lamentat ahir que en la cerimònia hi va haver crítiques i "arguments grollers", i no va ser "un bon exercici d'autoestima per al cinema".