La revista musical Enderrock ha donat a conèixer els guanyadors dels seus premis anuals (tant pel que fa als grups en votació popular i de la crítica), així com en la categoria que valora les millors empreses musicals del país.

En aquest darrer apartat hi ha hagut un clar protagonisme gironí, en tant que s'ha premiat la discogràfica bisbalenca Bankrobber (que es troba en plena celebració del seu desè aniversari), i dos festivals de les nostres comarques: el Black Music i l'Acústica de Figueres, del qual s'ha destacat "el seu model únic, epicentre singular i arriscat per als artistes joves". També es van premiar el Club de la Cançó, les promotores Producciones Animadas i Doctor Music, i el festival de música folk Tradicionàrius.

Precisament el director del certamen figuerenc, Xavi Pascual, va voler solidaritzar-se amb els festivals que estan caient i va demanar a les administracions i productores que no els deixin de banda.

Amelie, la revelació de l'any

D'altra banda, els grups Manel, Obrint Pas, La Pegatina, Anna Roig, Cesk Freixas, Estopa i Amelie van ser alguns dels guanyadors de la votació popular dels premis Enderrock, sumant-se al veredicte de la crítica (que situa Manel, Antònia Font, Joan Colomo, Carles Dènia i La Iaia entre els millors).

La votació popular ha rebut més de 22.000 vots i ha situat Amelie com a millor grup revelació i millor web, i Estopa com a millor grup en altres llengües. En de pop-rock, públic i crítica coincideixen a considerar el millor disc de l'any 10 milles per veure una bona armadura de Manel, premiats també a la millor cançó per Benvolgut.