Avui arrenca la 8a edició del projecte 'Escenaris 2012' que oferirà fins al mes de juliol un total de 65 representacions de teatre, música, circ i màgia. Per poblacions com Bescanó, Sarrià, Vilablareix o Cassà passaran fins a 48 companyies professionals -catorze d'elles gironines- amb actors tant destacats com Rosa Maria Sardà, Martí Peraferrer, Carles Xuriguera o Miquel Gallardo. El conseller comarcal de Cultura, Enric Bagué, ha destacat que la filosofia del projecte és "potenciar els teatres de pobles oferint obres i teatre de qualitat" i ha remarcat que esperen superar els 9.700 espectadors que van passar durant l'edició anterior.

Un espectacle de circ infantil a Celrà inicia avui la 8a edició del festival 'Escenaris 2012' que oferirà 65 espectacles de 48 companyies fins al proper 1 de juliol. En el festival participen els ajuntaments de Bescanó, Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Flaçà, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Quart, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter i Vilablareix.

El conseller comarcal de Cultura, Enric Bagué, ha destacat que la filosofia del festival és la mateixa que fa vuit anys, "potenciar els teatres i els municipis de Girona amb obres de gran qualitat i companyies de teatre professionals". D'aquesta manera, segons Bagué, es potencia el teatre a la comarca del Gironès a part del reconegut Festival Temporada Alta. Tot i que alguns municipis no disposen de teatres, els ajuntaments han adequat diversos espais com places o establiments per portar a termes els diversos espectacles.

El festival està organitzat pel Consell Comarcal del Gironès i la Diputació de Girona i hi participen companyies com VaDeContes, De Xuriguera i Faixedas, Festuc Teatre o Bacum, entre d'altres.