Una vegada més, la prestigiosa revista Forbes ha sorprès amb una de les seves famoses llistes. Per a aquesta ocasió i amb motiu de la celebració del Dia de la Mare als Estats Units, des de la publicació s'ha volgut descobrir qui són les 20 caps de família més poderoses del planeta.

El rànquing ve encapçalat per la secretària d'Estat, Hillary Clinton, qui ocupa un prestigiós número u. I és que "amb un dels treballs més absorbents del món, Clinton segueix sent mare primer", relaten des de la revista.

El segon lloc va a parar a mans de la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, mentre que el podi el tanca la consellera delegada de PepsiCo, Indra Nooyi, de 56 anys i mare de dos fills.

Des de Forbes apunten que les mares poderoses han de desenvolupar "estratègies úniques" per tenir èxit tant en la seva vida professional com en la familiar. En el número quatre hi ha la directora d'operacions de Facebook, Sheryl Sandberg, qui assegura que cada dia deixa de treballar a dos quarts de sis de la tarda per sopar amb els seus fills.

Tancant el "top cinc" s'hi troba la copresidenta de la Fundació Bill i Melinda Gates, Melinda Gates, i un esglaó més enllà, en la sisena posició, la dirigent índia Sonia Gandhi. La primera dama nord-americana, Michelle Obama, se situa al número set i al vuit hi ha la directora gerent del Fons Monetari Internacional, Christine Lagarde. Cristina Fernández, la presidenta de l'Argentina, ocupa la posició número 13, i al 14 s'hi troba la cantant Beyoncé.