Cansats de la política lingüicida del govern del PP a les Illes Balears, una entitat mallorquina ha decidit iniciar una vaga de fam per "moure la gent a pensar en els atacs a la nostra llengua" i "fer arribar els nostres arguments a la majoria de la població". L'entitat en qüestió és Jubilats per Mallorca, un grup que com el seu nom indica està integrada per pensionistes que treballen "en defensa de la llengua, de la cultura, del territori i en favor del reconeixement ple de la nostra dignitat i dels nostres drets socials, culturals, econòmics i de tota casta". El lingüístic, per tant, és "un front més de lluita, com també ho és la reforma laboral o la defensa del territori".

Per protestar aquest grup de jubilats han emprès una acció que de moment no passa desapercebuda i ja acumula nombroses mostres de solidaritat arreu dels Països Catalans. Per ara, el membre de Jubilats per Mallorca que està portant l'acció és Jaume Bonet, de 64 anys, i que va començar la vaga de fam el passat 1 de març, ara fa 19 dies, en protesta per una política que "vol posar les bases de cara a un futur extermini" de la llengua catalana.

Disposat a aguantar

L'activista mallorquí ha explicat que es troba "cada dia una mica més cansat, però en general bé" i que segons els metges el que ha de fer és reposar molt. Assegura que la seva intenció és "allargar la vaga encara bastant més" ja que "si volem arribar haurem d'aguantar molt més".

I expressa: "Si una persona s'esforça i allò que vol aconseguir fracassa, aquella persona no ha fracassat, el que ha fracassat és l'èxit que esperava. Nosaltres ens esforçarem i el resultat ja veurem quin serà, haurem fet el que haurem pogut".

Bonet diu, sense ressentiment, que no ha rebut "cap gest" del Govern balear, però subratlla que "tampoc ho esperàvem".

"Per part del PP no tenim constància de cap moviment", afirma. Ara bé, destapa quelcom que el PP intenta portar en secret: la diversitat més enllà de l'aparent cohesió interna. "Hem sabut que indirectament regidors del PP d'alguns pobles de Mallorca s'han interessat per nosaltres però no directament, sinó a través de persones".

L'activista veterà no vol convèncer els que persegueixen "fer desaparèixer la nostra llengua". "Nosaltres volem tenir incidència sobre l'opinió pública i sobre aquella gent del PP que realment no estan d'acord amb aquests darrers atacs que està perpetrant el se?nyor Bauzá", indica, i avança que el propòsit és que "es mobilitzin dins del seu propi partit per intentar aturar-ho des de dins".