19 de maig de 2012
19.05.2012

Mor als 86 anys Manel Iglesias, cofundador de 'Peix Fregit'

El cantant, conegut amb el sobrenom de "Betes", estava considerat com un dels millors artistes gironins

19.05.2012 | 20:12
Mor als 86 anys Manel Iglesias, cofundador de 'Peix Fregit'

Aquest dissabte ha mort després d'una llarga malaltia el cantant Manel Iglesias que va ser un dels cofundadors d'un dels grups d'havaneres més representatiu de les comarques gironines. Manel Iglesias va explorar moltes facetes en la seva vida. Durant uns anys es va dedicar al món del teatre per després arribar a l'èxit com a músic. El naixement del grup 'Peix Fregit' va significar un revulsiu en el món de les havaneres. El grup va ser el primer conjunt musical que va tenir cançons pròpies. Ara fa 5 anys, el trio 'Peix Fregit' va abandonar els escenaris després d'actuar en la 41a edició de la Cantada de Calella.

Una de les veus més extraordinàries de les havaneres s'ha apagat aquest dissabte. El cantant era conegut com una de les "millors segones veus" de les comarques gironines. Després d'una llarga malaltia, el cantant i músic Manel Iglesias ha mort a l'edat de 86 anys. L'any 1974, els artistes Josep Bastons, Pere Savalls, Maria Cervera i el propi Manel Iglesias van fundar el grup 'Peix Fregit'.

Tot i l'èxit del grup, el reconegut cantant va indagar en el món del teatre participant amb Manel Bisbe i Josep Puig anomenada 'De qui és Milord?' i també va explorar el món de la música amb els grups 'Conjunto Don Juan' o la 'Principal de Palafrugell'. L'arribada del conjunt 'Peix Fregit' va revolucionar el món de les havaneres ja que va ser el primer conjunt amb cançons pròpies. L'any 2007, coincidint amb la 41a edició de la Cantada de Calella, el grup musical va abandonar els escenaris amb més de 30 anys d'història a l'esquena.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema