25 de maig de 2012
25.05.2012

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

El MNAC tindrà un "viquipedista" per millorar la seva presència a la xarxa

Àlex Hinojo és l'escollit per organitzar activitats de difusió del museu i obrir-lo més a la societat civil

25.05.2012 | 11:22

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) tindrà un "viquipedista" resident la missió del qual serà millorar la presència a Internet del museu, de l'art català i dels seus artistes més representatius. La creació d'aquesta figura forma part del projecte de col·laboració entre el MNAC i Amical Viquipèdia, que va anunciar ahir el museu en el marc del congrés internacional sobre museus i noves tecnologies MuseumNext.
"El museu té l'obligació de contextualitzar la seva col·lecció, fer-la més social i relacionar-la amb la d'altres centres, donant-li visibilitat i retornant a la societat el coneixement que es genera dins de la institució", segons que va dir el director del MNAC, Pepe Serra.

Un retorn social
La Viquipèdia és un dels cinc lloc web més visitats del món i sovint és el primer resultat en les recerques que ofereix Google, cosa que el converteix en un instrument de difusió de primer ordre.
Amb l'objectiu d'obrir el museu a la societat, el viquipedista Àlex Hinojo exercirà la funció de viquipedista resident del MNAC.
La seva labor serà establir una relació entre el Museu i la comunitat viquipedista local, a través d'una sèrie d'activitats, tant internes com obertes al públic. Així per exemple, organitzarà tallers de presentació, "viquimaratons" d'edició i col·laboracions amb estudiants universitaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona