Un any més, el bo i millor de l'escena independent catalana es donarà cita a Arbúcies. I és que el popArb, consolidat ja com un petit gran festival de referència, ha aconseguit esgotar els abonaments tot i que fins ahir no es va donar a conèixer el seu cartell complet.

Als ja anunciats caps de cartell amb flamant nou disc sota el braç, Love of Lesbian i Mishima, ahir es va confirmar la presència d'un dels veterans més lliures del ?pano?rama de casa nostra, Quimi Portet. També hi seran presents Sidonie, els Very Pomelo, Els Surfing Sirles, Manos de Topo, La Estrella de David o Mujeres. Pel festival també hi passaran, entre el 29 i 30 de juny, els Rusty Warriors, Arthur Caravan, Biscuit, Brighton 64 i Dj2d2, que tancarà el festival.

D'altra banda, les propostes més intimistes de Litoral i Maria Coma trobaran l'espai perfecte al jardí de Can Torres; i, com a novetat, enguany s'amplia l'horari d'actuacions a la zona del Prat Rodó, destinat a grups emergents. Així, les piscines municipals acolliran les actuacions del DJ Txarly Brown, de DJ Delafé i dels Electrotoylets, en una franja que enguany començarà al migdia. També hi passaran Amics del Bosc, Mates Mates i Les Sueques.

Just a l'altre plat de la balança, el de la nocturnitat, als locals ubicats al centre de la vila, Obi i Barrock, es podrà gaudir de la música de La Banda Municipal del Polo Norte i el dj An der Beat, en tancar el recinte de Can Cassó.

Menys públic, més comoditat

Els seguidors fidels de la trobada arbucienca, que arriba enguany a la seva vuitena edició, ja li donen el vot de confiança fins i tot abans de conèixer el cartell al complet. I és que segons va explicar la coordinadora del festival Anna Cerdà, no es vol morir d'èxit: "Tenim un aforament petit de 1.750 persones, però volem continuar així perquè ens agrada cuidar els músics i els espectadors i mantenir les dimensions humanes", va dir ahir.

És per aquest motiu que tot i que el recinte podria acollir fins a 2.000 persones, es vol posar un límit menor per raons de comoditat. En la mateixa línia es va manifestar l'alcalde Pere Garriga, que va apuntar que "un festival més gran col·lapsaria el poble. El PopArb ha de ser un festival a la mesura de l'Arbúcies", va corroborar.

Cerdà també va informar que la pel·lícula sobre el festival Et dec una nit de divendres, que Immuf Productions està preparant des de la darrera edició, encara no està enllestida, però ha garantit que el projecte segueix el seu curs. Segons que va explicar ahir, la productora encara ha de gravar alguna nova escena d'aquesta pel·lícula al popArb d'enguany. A banda, Cerdà també va apuntar que aquest projecte àudiovisual compta amb "cert suport de TV3".