El director i actor Joan Frank Charansonnet fa molts anys que està relacionat amb el món de Salvador Dalí i no només perquè és empordanès. La seva família va tenir lligams amb el pintor i tenia, com ell mateix admet, "moltes ganes de fer un Dalí, però en teatre, perquè és la forma més canyera d'afrontar-lo". Doncs bé, Joan Frank Charansonnet dirigeix i protagonitza l'espectacle Una Comèdia DALÍrant, estrenada aquest divendres al Teatre Gaudí i que es podrà veure fins a l'1 de juliol. En una entrevista, Joan Frank ha destacat que a l'obra vol mostrar la catalanitat i l'anarquia de Dalí.

L'obra proposa un viatge per la vida de Dalí amb tocs de comèdia i repassa moments documentats a través d'entrevistes al pintor. La primera part situa l'espectador a ?l'any 51 amb Dalí a Nova York en un programa televisiu; la segona, a París a mitjan anys 60, on ja es veu "l'histrionisme de Dalí"; a la tercera part, es planteja una entrevista amb un periodista feixista i un més liberal un any després de morir Franco, i la darrera part representa el món de Dalí a Port Lligat a través d'una entrevista feta per dos argentins.

El director i actor ha destacat que "als genis no els sabem cuidar i no es pot dubtar de la catalanitat" de Dalí. També ha recordat que se'l critica perquè ho va deixar tot a l'Estat espanyol i era monàrquic. "Dalí havia estat anarquista en una època i després va ser molt català i estimava la seva terra, els seus productes, la seva gastronomia, la seva gent o els pescadors". Ha considerat que, a més, Dalí va portar aquesta catalanitat a tot el món.

A l'obra no citen en cap moment el nom de Salvador Dalí i es refereixen al pintor protagonista com J. F. Sebastià. Joan Frank ha dit que el motiu és per fer-ho "amb total llibertat artística. No m'he posat en contacte amb la Fundació Gala-Dalí, però m'hagués retallat com a censura més de la meitat del guió i vull treballar en llibertat". El muntatge és una producció de la Companyia Xavi Vola Teatre i també compta amb l'actuació de Ferran Terraza, Miquel Sitjar, Patricia Bargalló, Albert Lladó i Cristian Aquino. L'obra es podria representar a Roses a partir de la tardor, i a Figueres. A finals d'any es podria fer a Madrid.