La llibreria El Cucut va aconseguir reunir ahir una quarentena d'escriptors, representants del món de la cultura i de les institucions en un berenar literari de celebració dels seus 25 anys a Torroella de Montgrí. La convocatòria va tenir un marcat caràcter festiu, gràcies a diverses actuacions musicals que van amenitzar la tarda.

"Estem contents perquè hem aconseguit reunir a tots aquells que ens han ajudat que la llibreria sigui un espai de tertúlies i complicitats culturals, i sense els quals no hauríem pogut arribar fins aquí", apuntava Teresa Calabús, propietària d'El Cucut, que afirmava que es conserva "la idea romàntica de la llibreria com un lloc de pas i de trobada entre lectors i escriptors".

Precisament, nombrosos d'aquests autors es van deixar veure ahir en la celebració, tal com ho va fer l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, qui acaba de publicar el tercer volum de les seves memòries, titulat De la bonança a un repte nou. 1993-2011.

A la llista de plomes es va poder comptar amb Josep M. Espinàs, M. Carme Roca, Martí Gironell, Judit Pujadó, Vicenç Pagès i Jordà, Xavier Cortadellas, Xulio Ricardo Trigo, Adrià Pujol Cruells, Joan Daniel Bezsonoff, Gemma Lienas o Javier Zuloaga, entre molts d'altres. Aquests van fer nombroses dedicatòries creades per a l'aniversari de la llibreria, i que aquest establiment editarà en format de punt de llibre.

També hi va haver espai per a la música de la mà de la cantant Eva Trullàs, acompanyada per Salva Ramírez a la guitarra i amb la col·laboració dels músics Toni Huertas i Jofre Bardagí.

A la festa, que es va dur a terme tant dins com fora de la llibreria (on s'hi va instal·lar una gran carpa) tampoc no hi van faltar representants institucionals i del sector del llibre. Entre ells s'hi va poder comptar amb diversos editors; amb el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes; el president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, o Guillem Terribas, de la gironina Llibreria 22.