La productora teatral gironina La Troca i la consultoria informàtica LlúdrigaSoft s'han unit per crear el portal www.HamletStore.com, una botiga dedicada a la compravenda de material d'escenografia i vestuari per donar sortida als objectes que un cop acabada una gira teatral deixen de ser d'utilitat. El portal, que es va estrenar a principis d'aquest any, acumula mig miler de referències que van des dels 6 fins als 5.590 euros. Està dedicat a professionals i amateurs, tot i que també a particulars i a fetitxistes que volen conservar un objecte que ha estat en contacte amb el seu actor o actriu admirat. El portal compta amb material provinent d'obres com La forma de les cosesTot esperant Godot.

Un revòlver de fogueig, una ràdio d'època, una urna funerària, un esquelet, una estàtua d'aire grecoromà, ventiladors i butaques. Aquests són alguns dels objectes que es poden adquirir al nou portal de compravenda en línia Hamlet Store, una iniciativa de dues empreses gironines que van veure una oportunitat de mercat en aquest sector.

De fet, la productora La Troca ha patit en pròpia pell el problema d'acumular objectes que perden la utilitat un cop acabada una gira teatral, ja que en cinc anys han canviat tres cops de magatzem per falta d'espai. Aquesta situació es repeteix arreu de l'Estat espanyol, on les escenografies "van als magatzems, es podreixen i es llencen", segons explica la gerent de La Troca, Marta Fluvià. Afegeix que en els grans teatres aquesta situació arriba a l'extrem que un cop acabada la gira un camió carrega les escenografies i les transporta directament a la deixalleria. "En el moment actual això no es pot permetre ni econòmicament ni des del punt de vista sostenible", argumenta Fluvià en aquest sentit.