El Servei de Sistemes d'Informació Geogràfica i Teledetecció (SIGTE) de la Universitat de Girona ha desenvolupat una aplicació gratuïta per a smartphones amb sistema Android per conèixer i compartir llegendes i rondalles de pobles i ciutats. L'aplicació s'anomena LEGENDiary i té els seus orígens en el portal web amb el mateix nom que es va posar en marxa el passat mes de novembre en motiu del Dia Internacional dels Sistemes d'Informació Geogràfica (GISDay).

Aquesta eina, que està disponible per a tot l'Estat, permet compartir i explorar fins a 50 llegendes i rondalles de pobles i ciutats de Catalunya i la resta d'Espanya de manera dinàmica i col·laborativa. LEGENDiary és concebuda com una iniciativa totalment 2.0 de manera que els continguts estan generats per la comunitat. L'objectiu és que siguin els mateixos usuaris els qui facin créixer la iniciativa, tan pel que fa al número de llegendes com el territori que comprèn. Per això, aquest projecte permet que els usuaris també siguin protagonistes d'aquesta experiència.

Funciona en "offline"

L'aplicació per mòbil de LEGENDiary ofereix les mateixes funcionalitats que la versió web i la gran novetat és la interacció en "model offline", és a dir, quan el dispositiu no està connectat a Internet. L'usuari pot així descarregar i visionar dades sense necessitat de connexió, descarregant-se els arxius que contenen les imatges del mapa de les zones que contenen llegendes.

LEGENDiary és una iniciativa del SIGTE de la Universitat de Girona, servei de recerca aplicada, formació i transferència de tecnologia i coneixement, especialitzat en el tractament de la Informació Geogràfica i l'ús i aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació aplicades a la gestió de la Informació Geogràfica, les anomenades Geo-TIC.