Enguany, com a novetat, hi haurà el Festival de cançó de Taverna i Havaneres de Calella de Palafrugell. Comptarà amb el concert "Vull tornar-te a veure" a càrrec de Neus Mar i Joan "Nitu" Figueras, la tradicional 46a Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell i, el concert espectacle "A prop del mar", a càrrec del grup Port Bo i Nina, acompanyats d'Antoni mas, Antoni Gadea, Pep Poblet i Lluis Subiranas "Subi"

La cantada d'Havaneres, començarà el dissabte 7 de juliol cap a les 22.30h, amb els següents grups participants:

Els Cremats (Palafrugell)

Els Cremats un grup de músics baix empordanesos (Calella de Palafrugell, Palafrugell, Begur) amb més de 15 anys de formació estable. Són considerats els "enfants terribles" de l'havanera. Han fet del cantar i el treballar la música per veus el seu signe distintiu però no s'han quedat enclats en el passat, ni en un sol gènere musical. Els etiqueten de pop-folk, música popular amb arrels tradicionals procedents de la cançó de taverna però amb un constant obsessió la fusió i l'adaptació d'un cultura del cantar a músiques més actuals.

Peix Fregit (Palafrugell)

La proposta del grup Peix Fregit és basa en una sòlida aposta de tres veus arranjades amb cura i una base instrumental de guitarra, acordió i ocasionals aportacions de percussió. El repertori és una equilibrada mostra d´havanera, sardana i música marinera i de taverna. Sempre presents a Calella des de l´any 1974 i cantant arran i arreu de casa nostra i a l´estranger. Els avalen una quinzena d´enregistraments discogràfics.

Trio Arrels de Menorca (Menorca)

Ens podem descriure com un grup jove, amb molts d´objectius, ens conformen amb poder fer arribar a totes les persones tot el que sentim quan cantem ses nostres cançons.

Nosaltres apostem amb els Boleros, tant en Castellà com en Català, amb les havaneres i principalment amb la cançó menorquina.

Ens sentim uns grans privilegiats en poder sortir de l´Illa cada any que passa, i més encara en poder participar per segona vegada dins la nostra carrera musical, a la Cantada d´havaneres de Calella de Palafrugell.

Arjau (Palafrugell)

Grup fundat l´any 1.997 per Jordi Rubau, tenor i guitarra i Jordi Grau baríton. Una formació, des del seu inici, de dos veus i una guitarra, una manera intimista i pròxima d´entendre l´havanera. Enguany, l´any 2012, s´incorpora al grup Xiqui Ramon, veu amb una dilatada trajectòria dintre el món de l´havanera, amb el grup Port-Bo, en diferents etapes, des del 1972. Es presenta aquesta nova formació a la Cantada d´Havaneres de Calella amb el mateix esperit interpretatiu i pretenent evocar els tercets clàssics de Calella de Palafrugell amb un repertori tradicional, però alhora buscant les últimes novetats del gènere.

L´Empordanet (Palafrugell)

L'Empordanet pretenem difondre una manera d'entendre el cant de taverna, de sentir la tradició, d'interpretar l'havanera, jugar amb l'entorn i les característiques autòctones d'aquesta manifestació musical que forma part del nostre patrimoni cultural.

Formem part d'una renovació generacional i mirem de transmetre tot el que varem aprendre d'aquells vells cantaires i volem fer-ho tot cantant, que no és poc.