El mal temps no és notícia a Bèlgica, però l'impacte que aquest plujós i fresc estiu està tenint en el sector de l'hostaleria, que pateix una important caiguda de turistes, ha portat al col·lectiu a cercar culpables i a estudiar una denúncia contra el lloc web Météo Belgique. Primer van ser els municipis costaners, liderats per la ciutat balneària de Knokke, que va llançar la idea d'analitzar si és possible portar als tribunals a la popular pàgina web d'informacions meteorològiques, per les seves previsions a llarg termini, que anuncien un temps "terrible" per a tot aquest estiu.

"Estem farts de les previsions a llarg termini, que causen danys molt importants des del punt de vista econòmic", va explicar recentment als mitjans el president de l'oficina de turisme de Knokke, Daniel Despiegelaer. Els responsables de Turisme de la costa belga alerten de la poca fiabilitat de les tendències a llarg termini i de les "enormes pèrdues" que provocarà el descens de turistes d'aquests mesos. Despiegelaer va avançar que si no sigués factible presentar la denúncia contra el portal web, es durien a terme diferents campanyes a través dels mitjans de comunicació per contrarestar els efectes de les previsions meteorològiques. L'assumpte es tractarà en una reunió a l'agost a la qual assistiran els alcaldes dels municipis de la costa belga.

Météo Belgique és una associació semiprofessional que existeix des de fa una dècada i disposa d'una xarxa de mig centenar d'estacions meteorològiques que ofereixen informació en temps real. El portal precisa que les seves previsions, que inclouen informacions a curt, mitjà i llarg termini i consells pràctics, són fiables en un percentatge precís, amb el que es cobreix les esquenes en el cas d'error.

Els últims a sumar-se a les crítiques han estat els parcs d'atraccions, que acusen les televisions d'oferir butlletins "depriments i poc complets", ja que, per exemple, parlen de "clarianes" enlloc d'utilitzar directament "sol".