Les cendres d'Hipòlit Nadal Mallol (el Port de la Selva 1891-Buenos Aires, 1978) arribaran dissabte al cementiri del Port de la Selva, on es farà un acte d'homenatge a qui és fill predilecte de la vila des de l'estiu de 1931, i és recordat sobretot per haver estat el director, durant 56 anys, de la revista Ressorgiment, un dels vehicles més importants d'expressió i difusió de la cultura catalana a l'exili.

Els actes d'homenatge s'iniciaran amb la lectura del text que va escriure a Antoni Costa l'any 1980 en dedicar una plaça a l'homenatjat. Tot seguit es visitarà el fons bibliogràfic d'Hipòlit Nadal, conservat a la Biblioteca Municipal. A la tarda es faran unes conferències sobre la seva figura, s'obrirà una petita exposició i sonaran sardanes.

Hipòlit Nadal va néixer al Port de la Selva, fill d'una família de pescadors, el 1891, i va morir a Buenos Aires l'any 1978. Es va interessar per la poesia, la política i el periodisme. Va col·laborar en diverses publicacions: L'Esquetlla de la Torratxa, La Campana de Gràcia, La Nació, Renaixement i Empordà Federal, entre altres. De jove va anar a Barcelona per aprendre l'ofici de sastre, ofici que va exercir tota la vida, fins i tot a l'Argentina, país on es va exiliar l'any 1912 per no fer el servei militar amb l'exèrcit espanyol, per "no servir el Rei", com es deia, i evitar l'obligatòria anada a la guerra de l'Àfrica. Aleshores ha s'havia adherit a Unió Catalanista i n'era el delegat a la seva vila natal, el Port de la Selva.