El claustre de Mas Vent de Palamós (Baix Empordà) és una recreació historicista construïda en el primer terç del segle XX i no un claustre romànic del segle XII com defensa l'historiador Gerardo Boto, segons les conclusions de l'informe encarregat per la Generalitat a un grup d'experts.

"No es tracta d'un claustre romànic sinó de la recreació historicista d'estil romànic pròpia de l'interès que despertava aquest estil arquitectònic durant el segle XIX i XX", segons l'informe que ha llegit avui el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, en roda de premsa.

Això no obstant, "hi ha cert nombre de peces artístiques i elements pròpiament romànics", segons l'informe, que aclareix que el descobriment d'aquests elements fa necessari "més investigació".

També l'informe recomana a l'Ajuntament de Palamós que declari el conjunt arquitectònic bé d'interès local per assegurar la seva conservació i estudi.

El claustre de Mas Vent de Palamós és un conjunt arquitectònic situat en una finca de luxe que ha merescut l'atenció dels mitjans de comunicació en els últims mesos, després que l'historiador Gerardo Boto denunciés que es tractava d'un claustre romàntic procedent de Castella.