La vila d'Amer viurà els propers dies la seva Festa Major, en la qual la sardana hi és ben vinculada. El dilluns, dia 13, celebren l'Aplec Nocturn de la Sardana que s'efectuarà a la plaça de la vila a partir de les 10 de la nit, amb les cobles: Ciutat de Girona i Osona.

El dia 15, es retrà un homenatge a l'instrumentista de tible, Joan Parés Clarà, nat a la població el 1946, que va estar en diverses formacions musicals, la Moderna d'Amer, la Planense de Les Planes, la Principal Amerense, Ivan Casanoves, Iris de Salt, La Selvatana i especialment a La Principal de la Bisbal, on hi debutà el 1970 i hi romangué fins el 1994. Ha estat considerat un dels millors intèrprets de tible de tota la història de la música de cobla i les seves execucions en la cobla bisbalenca, feien emmudir als assistents, bo i escoltant llur actuació davant la força, claredat i matisació de les notes que sorgien del seu tible replenes d'expressió i sentiment. L'acte serà a l'església a les 6 de la tarda, amb la Cobla Montgrins.

I, un any més, el dia 16 es ballarà , La Sardana de l'Alcalde, una tradició que sembla que prové del segle XVI. És una sardana que no es tanca i normalment forma a la plaça, un espiral, puix la quantitat de parelles que hi prenen part, fan impossible la rotllana a la plaça. L'alcalde (alcaldessa, enguany) que, a la seva dreta, té la corresponent parella, deixa el braç esquerra lliure, com a símbol de donar la mà a tot el poble.

Nou disc de Marc Timón

Es presentà a Barcelona un doble disc amb sardanes d'en Marc Timón, titulat Intimitats. La part musical va a càrrec de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i ha estat dirigit per en Diego Martín. En el concert de presentació es va poder escoltar l'estrena de la sardana Després del silenci, dedicada in memoriam a Xavi Tondo i a la seva família, en especial. Cal destacar que Diego Martín Etxeberría és un jove director titular de l'Art Ensemble BCN i de l'Akademisches Orchester Freiburg i aquest és el seu primer enregistrament amb una cobla.

El disc és un recull de 25 sardanes que representa un viatge vital a través de la música del mateix Marc Timón. A més a més, compta amb un comentari de persones vinculades a cada peça perquè expliquen les sensacions que li produeixen. "Intimitats - explica Timón - seguint la meva altra vocació de periodista, pretén ser una fotografia musical, estètica i social del moment actual, d'on ens trobem, d'on veníem i cap on anem". I és que reconeix que des que estudiava música de petit i s'imbuïa dels més variats estils musicals, com ara nocturns de Chopin, bandes sonores de pel·lícula o big bands sentia la necessitat de "transmetre aquest color a la cobla".

Algunes de les peces que es poden escoltar al primer disc són Tiet Ferriol, l'últim Rossinyolet, El somni de la princesa NerídiaMarina. Al segon volum hi ha obres com Please don't stop the music!, Ningú no és profeta a la seva terraMataró Ciutat Pubilla.

Nou disc de la Cobla Bisbal Jove

Després d'explorar els camins més contemporanis de la cobla amb el seu anterior treball XX de la CBLBJV (Afònix, 2011), la Cobla Bisbal Jove presenta la seva particular visió de les comarques gironines amb un nou projecte que compta amb el suport de la Diputació de Girona. La Cobla Bisbal Jove recorre els paisatges musicals i literaris de les comarques gironines des de l'Empordà, el Pla de l'Estany, la Garrotxa i el Gironès fins a la Selva amb el seu Girona panoràmica.

A partir d'una selecció de fragments literaris, el disc presenta sardanes i obres de música per a cobla que evoquen els indrets més emblemàtics de la província. Els textos inclouen fragments d'obres de Josep Pla, Narcís Comadira, Joaquim Ruyra o Caterina Albert, entre d'altres, juntament amb sardanes i obres per a cobla de Manel Saderra i Puigferrer, Jordi Molina, Francesc Basil o Joaquim Serra. La música i el text, recitat per la coneguda actriu gironina Cristina Cervià, es barregen i superposen al llarg del disc en un mosaic evocador i suggerent que ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Girona.