11 de agost de 2012
11.08.2012

Microsoft i la policia de Nova York creen un sistema per anticipar-se als delictes

El Domain Awareness System permetrà mantenir el control sobre les emergències

11.08.2012 | 02:00
Presentació del sistema policial Domain Awareness System.

Microsoft i la policia de Nova York van presentar ahir un sistema de processament d'informació que permetrà fer un seguiment i prevenció de les activitats delictives a la ciutat. El sistema va ser batejat com a Sistema de Domini de la Consciència.
Al cinema i la televisió s'han recreat històries en què la tecnologia facilitava la tasca de poder prevenir i anticipar crims. Minority ReportPerson of Interest són només alguns dels exemples. Tot i així, les tecnologies necessàries ja no són ciència ficció.
Domain Awareness System és una tecnologia desenvolupada per Microsoft juntament amb la Policia de Nova York, que permetrà controlar i fins i tot anticipar les activitats delictives. Es tracta d'un sistema que monitoritza, analitza i creua dades i informacions de fonts com el 911, xarxes de videovigilància, bases de dades i Internet. L'objectiu és mantenir un control més gran sobre les emergències i poder, fins i tot preveure les zones on hi ha més probabilitats que es produeixin.
Els cossos de seguretat podran relacionar casos i informacions, millorant la seva resposta als incidents. La possibilitat d'escanejar i interrelacionar informació de diferents fonts en qüestió de segons pot generar també patrons que ajudin en la investigació i prevenció de delictes. L'alcalde de Nova York va presentar oficialment el sistema i va publicar un vídeo en el seu compte de YouTube en el qual apareix el sistema i el seu funcionament, incloses les múltiples pantalles que mostren les novetats a la ciutat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema