Les Nits d'Estiu al Museu de la Mediterrània posa el punt i final al cicle d'activitats aquest dissabte a les 10 de la nit, amb la commemoració del centenari del naixement del gran escriptor català Pere Calders.

L'actor de Torroella de Montgrí Joan Massotkleiner, conegut per la seva interpretació en sèries de TV3 com Secrets de família, juntament amb l'actriu de doblatge Anna Orra, realitzaran una lectura a la fresca d'alguns dels contes menys coneguts de Pere Calders.

Amb les seves característiques veus ens endinsaran en la gran profunditat que tenen les obres de l'escriptor, en la prosa màgica i somniadora dels contes de Pere Calders, que combinaran a la perfecció amb l'humor i la ironia.

D'altra banda es recordarà la figura de Calders, nascut a Barcelona el 1921, un dels millors contistes de la literatura en català i un gran novel·lista amb obres com Cròniques de la veritat oculta (Premi Víctor Català 1954) i Mesuris, alarmis i prodigis (Premi Crítica Serra d'Or 1994), entre d'altres.

Les Nits D'estiu 2012 tanquen el seu cicle aquest any amb una gran acollida per part dels espectadors dels sis espectacles culturals totalment gratuïts dels quals s'ha pogut gaudir al pati de Can Quintana.

El cicle es va estrenar el passat dia 12 de juliol, amb la projecció del documental El Baix Ter. Aigua, terra, vida, de Jordi Bellapart, un recorregut per un petit país omplert de vida per les aigües del Ter, que van veure més de 300 espectadors.

Al llarg del final del mes de juliol i principis d'agost es van realitzar diferents activitats relacionades amb la música, el cinema i la cultura, tot a la fresca.

A nivell cinematogràfic es va projectar el documental Sardana, dansa nacional de Catalunya? dirigit per Ester Plana i Quim Rutllant, i la pel·lícula Avanti de Billy Wilder, on fa servir la Mediterrània com un dels actors principals de la història.

La música també va tenir un paper protagonista en l'ambientació de les Nits, amb concerts a càrrec de la Gumbo Jass Band, un grup de Jazz del barri francès de Nova Orleans, i amb l'actuació Paula Domínguez, que va endinsar el públic en el món de la música flamenca.