Les fortes pluges que des de fa diversos dies estan assotant el nord de Xina han causat que s'esfondri un tram d'uns 36 metres de la Gran Muralla, a la zona de la província de Hebei que envolta Pequín, segons que van informar ahir els mitjans oficials del gegant asiàtic.

Aquest esfondrament va afectar al tram de Dajingmen, ubicat a la localitat de Zhangjiakou. Aquest va ser construït durant la dinastia Ming (1368-1644), i se sabia que estava en mal estat per culpa de l'erosió que patia.

També un magatzem de relíquies del Museu Nacional de Pequín, i un altre saló d'exhibicions històriques a la província nordoccidental xinesa de Gansu han patit danys en les darreres setmanes a causa d'aquestes pluges torrencials, que han causat greus inundacions i diversos esfondraments de terres.

Des del passat 21 de juliol, quan Pequín i els seus voltants van patir les pitjors tempestes en els darrers 60 anys a la zona, hi han mort 112 persones i encara ara n'hi ha 21 de desaparegudes. Mentrestant, al sud del país s'estan patint els devastadors efectes del tifó Haikui.