L'editorial especialitzada Vinilogue ha publicat Vinilogue Empordà, una guia en anglès sobre la producció vitivinícola i enoturística empordanesa, que inclou fins a 59 cellers i 260 vins que pertanyen a aquesta denominació d'origen catalana.

Aquest nou llibre forma part de la col·lecció Vinologue, que està elaborada per l'expert en vins Miquel Hudin; aquest californià, format a la Francis Ford Coppola Winery, també ha escrit sobre petites regions de Croàcia, Bòsnia i Sud-Àfrica.

La guia té 360 pàgines en color i consta d'una introducció general sobre la història i la llengua de la regió, el perfil de cada celler amb informació sobre les visites i dades de contacte i una nota de cada vi. A més, s'adjunten les coordenades de GPS i un codi QR per obtenir la informació des del mòbil. La publicació també està disponible en l'edició digital.

Vinologue Empordà vol potenciar i donar a conèixer arreu del món la producció i elaboració de vins de l'Empordà, la majoria dels quals estan integrats a la denominació d'origen homònima, i fer de la regió catalana un destí turístic vinícola que vagi més enllà del sol i platja de la Costa Brava. El llibre es pot trobar a cellers, boti?gues de vi, restaurants i hotels de les comarques gironines, i l'edició electrònica es pot obtenir a través d'Apple, Amazon i Barnes&Noble, segons han informat els seus creadors en una nota de premsa.

La col·lecció Vinologue, impulsada per l'expert en vins Miquel Hudin, investiga la cultura vinícola de petites regions com ara la Dalmàsia, a Croàcia, Herzegovina, a Bòsnia, o Stellenbosch a Sud-Àfrica, a través dels grans vins de la zona. La intenció d'aquesta sèrie de llibres és, segons l'autor, promocionar zones del món que, considera, no gaudeixen de l'atenció internacional que es mereixerien.