29 de agost de 2012
29.08.2012

Investiguen si l'estat emocional del porc afecta la qualitat de la seva carn

29.08.2012 | 02:00

L'institut d'investigació agroalimentària IRTA, que depèn de la Generalitat, analitzarà el comportament dels porcs a la granja i l'escorxador per poder determinar si el seu estat emocional afecta la qualitat de la carn que arriba als consumidors.
Aquesta investigació es durà a terme en el marc del projecte Marcadors i emoció animal o ANEMONA, per les seves sigles en anglès, i es centrarà en el comportament i els biomarcadors fisiològics de l'animal i els biomarcadors de la carn, segons va informar ahir en un comunicat l'IRTA. Encara que existeixen indicadors sobre el confort, la fam, la salut i les lesions que pot patir un animal, encara falten per desenvolupar mesures sobre l'estat emocional dels animals de granja.
El responsable del projecte ANEMONA, Antonio Velarde, va apuntar que "en una investigació anterior ens vam adonar que l'estat emocional del porc pot modificar paràmetres bioquímics i cel·lulars del seu organisme, que a la vegada poden ser usats com a marcadors de l'estrès".
A més de l'IRTA, el projecte compta amb la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona o del Servei Regional de Recerca i Desenvolupament Agroalimentari d'Astúries (SERIDA) estarà finançat per Ministeri d'Economia i Competitivitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema