La fira Gastroart d'Hostalric, que uneix gastronomia i artesania, ha aplegat més de 5.000 persones tot i el mal temps. Durant un cap de setmana, la població d'Hostalric s'ha convertit en la capital de gastronomia i l'artesania de proximitat. La 4a edició de la fira Gastroart ha comptat amb tota mena d'activitats a l'aire lliure com tallers, demostracions d'oficis artesans, exposicions, degustacions o mostres de productes gastronòmics de la comarca.

Aquest any, el centre Domus Sent Soví s'ha incorporat com un nou espai amb visites guiades i tallers de cuina sobre el moniato, la cuina jueva, catalana i salsafí. Aquest espai, inaugurat el passat 27 de setembre, té l'objectiu de fomentar l'interès i el coneixement del patrimoni gastronòmic del país a través dels productes de la terra.

L'organitzadora de la fira, Cèlia Izquierdo explica que les activitats amb més èxit han estat els maridatges de jazz, teatre i tapes d'autor amb vins i el taller de piruletes de xocolata artesanes que es va realitzar a la plaça dels Bous i que va esgotar totes les entrades.

"Tot i el mal temps que ens ha fet aquest dissabte, estem molt contents amb els resultats obtinguts", ha explicat Izquierdo. L'organitzadora de la fira també ha explicat que aquesta edició ha comptat amb la meitat de visitants a causa del mal temps dels últims dies.

Aquest any, el pressupost de la fira era de 10.000 euros, una xifra que suposa la meitat que la de la primera edició d'aquesta fira, que comptava amb uns 20.000 euros.

"Hi ha dificultats econòmiques però intentem suplir aquest fet amb moltes ganes", ha afirmat Izquierdo.

No obstant això, l'organització ja està treballant per concretar la nova edició d'aquesta fira que té previst potenciar les activitats a ?l'ai?re lliure, incentivar la venda de productes de proximitat i els tallers al centre gastronòmic.