21 de octubre de 2012
21.10.2012

El Laboratori de Lletres de la gironina Laia Terrón celebra un any de vida

El projecte es fa un forat entre les escoles d'escriptura amb un centenar d'alumnes

21.10.2012 | 02:00
La classe que va impartir Javier Cercas al Laboratori de Lletres el passat mes de juny.

El Laboratori de Lletres, creat per una jove economista i emprenedora de Girona enamorada de les lletres, Laia Terrón, complirà el 3 de novembre el seu primer any de vida, i aconsegueix, així, fer-se un forat entre les escoles d'escriptura catalanes amb més d'un centenar d'alumnes i una quinzena de professors que imparteixen més d'una desena de cursos.
Malgrat que el centre va ser inaugurat el 3 de novembre, va ser el gener quan van arrencar les classes d'iniciació a la novel·la, escriptura creativa, poesia, guió de cinema, articles, conte, i pròximament se n'incorporaran d'altres de novel·la cooperativa, escriptura teatral i guió de documental, sèries i cinema amb baix pressupost.
Terròs ha destacat la filosofia que impregna el seu projecte, que es desmarca de centres "elitistes" de preus alts, i es defineix pel seu objectiu de fer arribar a més gent ensenyaments de qualitat de la mà d'escriptors prestigiosos amb ?preus més accessibles i amb marges reduïts.
El projecte de la jove economista de 28 anys materialitza el seu gran interès per les lletres, que va emprendre després de llicenciar-se en Econòmiques, aparcar les seves classes com professora de matemàtiques en un institut i just després de presentar la seva tesina sobre la inflació en les poblacions de Girona.
"El mateix dia que vaig presentar la tesina davant del tribunal, em vaig dir "faré el que m'agrada i em dedicaré a escriure", ha explicat Terròs, que en aquell moment va enviar 187 currículums a editorials, revistes i diaris, on va aconseguir escriure alguna columna i va publicar contes amb l'editorial Fills de l'Hule.

Visitants il·lustres
Un mes després d'aparcar la seva carrera relacionada amb els números, que confessa que també li agraden, la jove economista, professora, articulista i estudiant d'Humanitats va saber que estava "en el camí correcte", malgrat que se sentia perduda sobre el rumb de la seva aspiració.
Va ser la pregunta espontània d'un destacat representant de la cultura catalana el que li va fer verbalitzar per primera vegada el seu desig de "muntar una escola d'escriptura", i la setmana següent ja es va aventurar en la recerca d'un local que va llogar només veure'l a la plaça Urquinaona.
Per començar, tres contactes de poetes, i la resta, enginy, empenta i iniciativa per contactar amb els vuit professors que van començar les classes el gener amb 31 alumnes.
Els escriptors Carlos Luria, Laia Fàbregas, Jordi Fernando Aloy, Miquel Lluís-Muntané, Sebastià Bennasar, Joan Tudela, Antonio Morcilla, Laura Garcia, Javier Carnicer, Óscar Tomé, Manuel Pradas i Pau Guinart són alguns dels professors que imparteixen classes del Laboratori, on el juny d'aquest any va acudir l'escriptor Javier Cercas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona