04 de novembre de 2012
04.11.2012

Recorre 3.735 quilòmetres a peu per recollir històries sobre l'Alzheimer

El periodista navarrès Guillermo Nagore reivindica una política d'estat contra aquesta malaltia

04.11.2012 | 01:00

El periodista navarrès Guillermo Nagore ha recorregut 3.735 quilòmetres a peu, entre Finisterre (La Corunya) i Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina), recollint històries de familiars i malalts d'Alzheimer, dins de La memoria es el camino, una aventura que tenia previst realitzar caminant fins a Jerusalem. Un problema en un peu ha alterat, però, els seus plans, ja que l'ha obligat a canviar la idea inicial, i acabar utilitzant diferents mitjans de transport per arribar al destí.
La memoria es el camino és un projecte auspiciat per la Confederació Espanyola d'Associacions de Familiars de Malalts d'Alzheimer i altres demències (CEAFA), que té com a objectiu últim reivindicar "una política d'Estat" sobre l'Alzheimer, una malaltia que afecta uns 3,5 milions d'espanyols, entre malalts i familiars. El 18 de març va començar el seu camí a Finisterre i des d'allà, pel Camí de Santiago, va protagonitzar un viatge a peu que s'ha prolongat fins al 30 d'octubre, quan després de recórrer 3.735 quilòmetres per carreteres i camins d'Espanya, França, Itàlia, Eslovènia, Croàcia i Bòsnia i Hercegovina, va arribar Sarajevo.
En aquest moment els problemes que arrossegava al dit petit del peu, i que l'havien obligat a acudir en diverses ocasions al metge i fins i tot a ser intervingut, el van portar a prendre la decisió de desistir d'arribar a Jerusalem caminant, però no així de complir el seu objectiu de recaptar històries sobre l'Alzheimer. Segons Nagore, ara sap que "la malaltia és sempre la mateixa, el que canvia és com es tracta a cada país".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona