Els espectadors que dissabte assisteixin a l'estrena de Suïcides, de PocaCosa Teatre, rebran en entrar una pastanaga en lloc d'una entrada. És la manera que el Teatre de Bescanó ha escollit per protestar contra la pujada de l'IVA cultural del 8% al 21%, i ha tingut tan bona acollida que ja estan a punt de penjar el cartell de "pastanagues exhaurides", de les 300 a la venda al web del teatre.

El teatre bescanoní i la companyia han volgut cridar l'atenció sobre la pujada de l'IVA cultural amb aquesta vistosa acció; el particular intercanvi de pastanagues per entrades es podrà visualitzar dissabte a l'estrena de Suïcides.

Les actrius Meritxell Yanes i Elena Martinell han estat les "còmplices" del programador del teatre, Quim Marcé, que va idear aquesta protesta. Els espectadors reserven a través d'Internet; a la taquilla recolliran la tradicional entrada de paper i, posteriorment, l'aniran a canviar per una pastanaga. Un comerciant de Bescanó que té una botiga de fruita i verdura farà parada al teatre i serà qui donarà a cada espectador la seva hortalissa abans d'entrar a la sala.

La iniciativa ha tingut un ampli ressò des que es va donar a conèixer a l'estiu i l'han tractat mitjans de referència com el New York Times o la cadena de televisió britànica BBC. Fins i tot s'han posat en contacte amb el teatre un diari vietnamita i un d'egipci. "Això denota la falta d'imaginació que tenim per reclamar les coses, estem tant fotuts que necessitem accions així per animar-nos", va apuntar l'actriu Meritxell Yanes.