Kim Dotcom, creador del portal Megaupload que va clausurar Estats Units després d'acusar-lo de pirateria informàtica, va anunciar ahir el proper rellançament de la seva plataforma Mega, amb domini neozelandès.

"Nova Zelanda serà la llar del nostre nou portal Mega.co.nz. Funcionant dins la legalitat i protegit per la llei", va anunciar a Twitter l'informàtic alemany perseguit per la justícia.

La ubicació del domini a Nova Zelanda es produeix després que la setmana passada el govern de Gabó ordenés bloquejar el nou portal d'emmagatzemament creat per Dotcom amb domini en aquest país africà, en considerar que transgredia la llei de protecció de la propietat intel·lectual.

En resposta a l'acció del govern de Gabó, Dotcom va anunciar que aconseguiria posar en funcionament el portal Mega "en un portal alternatiu".

Actualment l'informàtic es troba en llibertat condicional a Nova Zelanda a l'espera de l'inici del procés d'extradició als Estats Units, en principi previst per al proper març.

El lloc Mega, que porta inscrites en anglès les consignes "Nosaltres prometem. Nosaltres lliurem", oferirà un servei similar a Megaupload però estarà encriptat i allotjat a diverses parts del món, exceptuant els Estats Units.