La casa de subhastes Sotheby's vendrà la bodega del restaurant El Bulli en dues vendes que es faran a Hong Kong i a Nova York el pròxim mes d'abril. La bodega del restaurant de Roses (Alt Empordà) està formada per un total de 8.807 ampolles que Ferran Adrià i Juli Soler han acumulat al llarg dels 27 anys de trajectòria al capdavant del restaurant, que va tancar les seves portes l'estiu passat. La primera venda es farà el 3 d'abril a Hong Kong i el 26 del mateix mes tindrà lloc la segona a Nova York. El preu estimat de la bodega és d'entre 1,1 milions d'euros i 1,6 milions d'euros i els beneficis aniran destinats al projecte del BulliFoundation, que obrirà portes el 2014.

El que fou considerat el millor restaurant del món fins a cinc vegades va tancar les portes l'estiu passat. Un cop finalitzada l'activitat de restaurant, el xef Ferran Adrià ha decidit subhastar la bodega i destinar els fons al projecte de la BulliFoundation, que tindrà en la creativitat l'eix principal, i que està previst que obri portes el 2014 també a la Cala Montjoi de Roses.

Sotheby's ha anunciat que les vendes es faran el dia 3 d'abril a Hong Kong i el 26 d'abril a Nova York. En total, se subhasten 8.807 ampolles de vi amb un preu estimat total d'entre 1,1 i 1,6 milions d'euros. Algunes de les ampolles van ser especialment etiquetades per al restaurant. Per exemple, el restaurant acumula només en vins espanyols fins a 2.000 ampolles, amb un preu estimat d'entre 200.000 i 300.000 dòlars. Entre aquestes destaquen prop de 100 ampolles i sis collites diferents de Vega Sicília 'Unico' -des del 1987 al 1996- o nou collites diferents i 157 ampolles de Pingus.

El xef Ferran Adrià ha destacat que la bodega de El Bulli constitueix una col·lecció de vins "única i excepcional", que ha estat creada i desenvolupada per Juli Soler i l'equip de sommeliers del restaurant (Agustí Peris, Eloi Sànchez, Isabelle Brunet, Lucas Payà, David Seijas i Ferran Centelles). Adrià també ha recordat que van prendre la decisió de vendre els vins i destinar els diners "d'aquesta col·lecció tant personal i especial" per ajudar a impulsar "l'èxit del llançament de la BulliFoundation".

L'encarregada del Departament de Vi Internacional de la casa Sotheby's, Serena Sutcliffe M.W., remarcava en un comunicat que estaven "encantats" d'oferir aquests vins en subhasta. "Així els col·leccionistes de tot el món podran compartir una part de l'encant de el Bulli", ha destacat.