Empòrion, la de les tres muralles, és una comèdia en vers de tres actes que situa l'acció a l'Empòrion on conviuen grecs i indigetes. L'obra parla, amb to irònic, del suposat esperit de concòrdia dels emporitans sota la tutela del cònsol romà Cató. Farcit d'anacronismes i amb un estil àgil, agut i amb gran sentit del ritme, l'obra ironitza sobre el mite empordanès de l'oficialisme noucentista amb el qual, per altra banda, Fages combregava plenament, informa l'Ajuntament de Castelló d'Empúries.

Els estudiosos Jordi Pla i Joan Ferrerós han estat els encarregats de la recuperació del text i de l'estudi introductori on s'analitza el teatre de Fages, de gran vocació poètica que, a través d'uns versos aparentment senzills però en realitat molt elaborats, es reivindica amb veu pròpia. Les notes a peu de pàgina ajuden a acabar de copsar el ric univers de referències a què l'obra remet.

Aquest és el tercer volum de la col·lecció Les closes, que vol aprofundir en el coneixement dels clàssics catalans. Fages situa l'acció a començaments del segle II aC, quan Marc Porci Cató arriba a Empúries com a procurador de Roma, en una mena d'exili daurat. Home capquadrat, auster i rigorós, però amb gran insatisfacció vital, acabarà sucumbint al pragmàtic sentit de murrieria que fa possible la convivència -i la connivència- entre grecs i indigetes enfront dels esquemes codificadors de les noves autoritats de l'Imperi.

Poeta, dramaturg i prosista, Fages de Climent és un dels representants més significatius de la segona generació del Noucentisme. La influència noucentista i la geografia física i humana de l'Empordà, impregna la seva obra. Amb una gran formació clàssica i a la vegada amb un ampli coneixement de la lírica popular, cultivà sobretot la poesia, que féu servir també en les seves obres teatrals de recreació històrica i inspirades en llegendes catalanes i franceses.

Entre les seves obres destaquen Les bruixes de Llers, El bruel, Sonets a Maria Clara, Poema dels Tres Reis, Balada del sabater d'Ordis, Vila-sacra, capital del món, Epigrames i Somni de cap de Creus.

Joan Ferrerós -catedràtic de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres-, havia editat Epigrames de Carles Fages de Climent, a més d'altres obres i col·laboracions a la premsa. Jordi Pla i Planas -catedràtic de l'Institut Deulofeu de Figueres-, havia publicat els reculls d'articles Tots els sonets de Fages de Climent, entre altres obres.