La Jove Orquestra Auditori de Girona es va vestir de llarg aquesta nit de dissabte i es va presentar en societat a l'Auditori de Girona en el seu concert inaugural que va comptar amb l'ajuda de membres del Quartet Casals i Dolors Chiralt de l'OBC. 39 músics d'entre 14 i 24 anys van oferir un repertori complex amb un octet per a vents de Beethoven, una dansa popular de Bartók i la reconeguda simfonia 'Els rellotges' de Haydn. Aquesta agrupació, impulsada des de l'Ajuntament de Girona i que sorgeix de la unió de dues orquestres, pretén ser una plataforma de trobada d'artistes que permeti promocionar els joves talents. A partir d'ara, la jove agrupació serà l'orquestra resident de l'Auditori de Girona.

Més de 500 persones aplaudint intensament i durant més de cinc minuts seguits als 39 joves músics de la Jove Orquestra Auditori de Girona. Aquest va ser el resultat de la presentació en societat de la nova formació musical de les comarques gironines. Aquesta orquestra, impulsada per l'Ajuntament de Girona, és el resultat de al unió de dues iniciatives: l'Orquestra Athenea i la Jove Orquestra de les Comarques gironines i vol ser una plataforma de trobada de músics d'arreu de Catalunya i, al mateix temps, una eina per promocionar els joves talents.

Aquest nou projecte presta una especial atenció i dedicació al model pedagògic integral de formació musical i té com a principis l'excel·lència en el treball, la professionalització i la identitat. Unes bases que s'han pogut notar aquest dissabte a l'Auditori de Girona en el concert inaugural de l'orquestra. L'espectacle musical va comptar amb 39 músics d'entre 14 i 24 anys de les comarques gironines que van pujar a l'escenari paulatinament per interpretar un exigent repertori amb un octet de vent de Beethovven, una dansa popular romanesa de Béla Bartók i la reconeguda simfonia 'El rellotge' de Haydn.

El concert va comptar amb l'ajuda i direcció de quatre membres del Quartet Casals tals com els germans Tomàs, Vera Martínez-Mehner i Jonathan Brown i Dolors Chiralt, membre de l'OBC. A partir d'ara, la nova formació musical serà l'orquestra resident de l'Auditori de Girona i produirà un concert anual en aquestes instal·lacions gironines sota la direcció artística d'una figura nacional o internacional i una petita gira.

Gairebé la totalitat dels assistents al concert van ressaltar la gran tècnica dels músics, la seva il·lusió, força i el seu extens coneixement musical.