L'obra Vida, obra i secrets d'Helena Mascort, de l'escriptora gironina Dolors García Cornellà, ha guanyat el Premi Enric Valor de narrativa juvenil convocat per Edicions del Bullent i l'Ajuntament de Picanya. El premi està dotat amb 6.000 euros, la publicació de l'obra i un gravat de l'artista valencià Rafael Armengol.

S'han presentat 25 obres a la 32ena edició del Premi Enric Valor i ha estat elegida una autora gironina amb una consolidada trajectòria literària, en contrast amb l'any passat, que el va guanyar una debutant.

L'obra guanyadora explica la relació entre una escriptora i una estudiant de batxillerat que ha decidit fer la seva feina de recerca sobre l'autora i la seva obra. La història arrenca quan la noia tenia 10 anys i la visita de l'escriptora a l'escola on estudiava li va canviar la vida. De no llegir absolutament res va passar a sentir una autèntica passió pels llibres, fins al punt de decidir que, quan fos gran, volia ser escriptora.

Vida, obra i secrets d'Helena Mascort parla de llibres, però també de sentiments com la soledat, l'amor maternal, els remordiments i la por, així com de la força de voluntat i el poder de l'esforç i de la constància.

Dolors García Cornellà és llicenciada en Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, va exercir durant quinze anys com a psicoterapeuta infantil i posteriorment va entrar a treballar a l'Ajuntament de Girona, primer com a professora a l'Escola de Formadors en Oci, després com a directora del Centre Cívic Sant Narcís i actualment és tècnica dels Serveis Educatius d'aquest Consistori.

Al guanyar el Premi Justo Manuel Casero, de Girona, amb el seu primer llibre, titulat Albert, es va animar a continuar i actualment porta publicats més de cinquanta llibres, tots dins de la literatura infantil i juvenil.