La cadena japonesa NHK i la nord-americana Discovery Channel han aconseguit gravar per primera vegada en les profunditats marines al calamar gegant, un dels animals més misteriosos del món, va informar ahir la cadena pública nipona. Un equip de les dues televisions, amb la col·laboració de membres del Museu Nacional japonès de Ciència i Naturalesa, va filmar a l'animal a uns 15 quilòmetres a l'est de l'illa nipona de Chichijima, a uns 1.000 quilòmetres al sud de Tòquio.

Els membres de l'equip van utilitzar un submergible que va captar les imatges l'estiu passat a una profunditat de 630 metres gràcies a una cambra d'alta definició.

L'animal captat tenia uns 3 metres de llarg, encara que li mancaven els seus dos tentacles més prominents, per la qual cosa es creu que en origen va poder mesurar 8 o 9 metres.

En el vídeo, que es podrà veure en primícia al Japó el 13 de gener i posteriorment als EUA el 27 de gener, l'exemplar es va alimentar d'un esquer col·locat per l'equip, compost per un altre calamar més petit d'un metro de llarg.

En aquest moment, les imatges capten de prop els enormes ulls de l'animal i les seves ventoses, d'uns 5 centímetres d'ample, segons va revelar NHK.

Es creu que el vídeo pot ajudar a mostrar comportaments d'aquest llegendari animal, del qual fins ara sol existia metratge d'exemplars capturats.

Amb tres cors, una visió cent vegades més potent que la de l'ésser humà i un cervell molt desenvolupat, aquest mític gegant ha romàs fins ara ocult en els abismes marins.

Es creu que es tracta de l'invertebrat més gran del món, ja que pot arribar a assolir uns mil quilograms de pes i entorn d'uns 20 metres de longitud.

El calamar gegant viu aparentment en profunditats entre els 400 i els 1.500 metres sota la superfície del mar, on la pressió és molt elevada i la llum del sol pràcticament inexistent.

Animals misteriosos, de tant en tant n'arriben restes a la costa. De les marques dels seus tentacles que s'han trobat en algunes balenes de gran tamany se n'ha deduït que són molt agressius. De fet, es considera queen la seva llegenda es va basar Jules Verne per ?descriure el que surt en la seva novel·la "20.000 llegües de viatge submarí".