El polític i escriptor Enrique Barón ha obtingut la XII edició del Premi Gaziel de Biografies i Memòries amb ¿Más Europa?, un llibre que reflexiona sobre els canvis polítics d'Espanya i la construcció d'Europa, va informar ahir RBA Llibres. El premi, convocat per La Fundació Conde de Barcelona i RBA Llibres, té com a objectiu contribuir a la recuperació de la memòria contemporània catalana i espanyola i està dotat amb 20.000 euros.

El jurat format per Borja de Riquer, Màrius Carol, Sergio Vila-Sanjuán, Josep Maria Muñoz i Joaquim Palau ha optat per unanimitat per l'obra de Barón per tractar-se d'"un magnífic exercici d'anàlisis d'història política seriós i rigorós en el qual no falten les espurnes subjectives de les anècdotes personals de l'autor", va apuntar l'editor Joaquim Palau.

Enrique Barón Crespo (Madrid, 1944) va ser ministre en el primer Govern presidit per Felipe González i després de la seva sortida de l'executiu va continuar la seva carrera política al Parlament Europeu, cambra que va presidir entre 1989 i 1992.