El barret de copa, el carretó o el cotxe de carreres podrien deixar molt aviat de ser part de les figures del Monopoly, que ha llançat una votació mundial perquè els amants d'aquest joc de taula substitueixin una d'aquestes clàssiques figures per una altra més en sintonia amb els nous temps.

Fins al pròxim 5 de febrer es podrà "salvar" una d'aquestes peces elegint-la a través de la pàgina de Facebook del Monopoly, on s'haurà de seleccionar el nou objecte que l'hagi de reemplaçar: un robot, un helicòpter, una guitarra, un gat o un anell de diamants.

Per ara, els fans del tradicional joc de taula ho tenen clar, ja que el gos escocès portava a dia d'avui un 32% dels vots, molt per davant del 14% que s'enduia el cotxe antic i del 12% que s'anotaven tant el vaixell de guerra com el barret de copa.

S'està mantenint en secret quina de les noves caselles ha gua?nyat més adeptes fins ara, per la qual cosa s'haurà d'esperar fins al pròxim 6 de febrer per saber quina figura anirà definitivament a la presó i quina començarà a formar part d'aquest joc, que té més de 77 anys a l'esquena.

"Quan vam decidir reemplaçar una de les peces del joc, sabíem que havíem de fer partícips els nostres seguidors en el procés", va dir Eric Nyman, director de marca de Hasbro, que es va fer amb la patent del Monopoly el novembre de 1935.

No és la primera vegada que el famós joc, que ha portat milers de jugadors a convertir-se en magnats immobiliaris o a acabar en la més absoluta bancarrota, es fa un rentat de cara, ja que a principis dels anys 50 ja es van reemplaçar algunes de les seves figures originals, com el fanal o el balancí.