L'actriu Anna Lizaran va morir ahir a la nit Barcelona als 68 anys a causa d'un càncer que li va ser diagnosticat fa poques setmanes. La veterana intèrpret, amb més de quaranta anys de carrera escènica, va haver de cancel·lar el seu paper protagonista a 'La Bête' l'octubre passat pel seu estat de salut. L'últim paper dalt d'un escenari va ser l'èxit més vist del TNC, on interpretava la matriarca d''Agost'. Lizaran, nascuda a Esparraguera, va estudiar teatre a Barcelona i París, va ser una dels primers membres d'Els comediants i fundadora del Teatre Lliure. Deixa més de trenta obres de teatre, una catorzena de pel·lícules i la seva participació en deu sèries de televisió.

Anna Lizaran (Esparraguera, 31 d'agost de 1944) va demostrar la seva afició pel teatre quan era petita. Va estudiar al Centre d'Estudis Experimentals de Barcelona i després va estar un parell d'anys a París, formant-se al costat del mim Jacques Lecoq. El 1976 va tornar a Barcelona i va ser un dels primers membres de la companyia Els comediants, i després va treballar al Lliure, sent-ne un dels fundadors.

La seva carrera és llarga, amb moltes obres de teatre i grans èxits, com 'La bella Helena' (1979), 'Tot esperant Godot' (1999), 'Lhort dels cirerers' (2000) o 'Agost' (2010); en el cinema va participar en moltes de les pel·lícules de Ventura Pons, com 'El vicari d'Olot' (1980), 'Actrius' (1997)o 'Forasters' (2009) i a 'Tacones lejanos' (1991), de Pedro Almodóvar; i a la televisió va treballar a sèries com 'Estació d'enllaç' (1997) o 'Porca misèria' (2006-07).