14 de gener de 2013
14.01.2013

Milers de francesos es manifesten a París contra el matrimoni homosexual

Demanen que el projecte de llei per regular els casaments i l'adopció gai, que arribarà al Parlament a finals de mes, se sotmeti a referèndum

14.01.2013 | 01:00
Alguns dels missatges dels manifestants contra l´adopció gai.

Centenars de milers de persones van desfilar ahir a París en una gran manifestació que tracta de forçar que el Govern francès faci marxa enrere el seu projecte de llei del matrimoni i adopció homosexual, que arribarà al Parlament a finals de mes.
Els manifestants, per als qui s'havien fletat més de 900 autocars, van començar el recorregut des de tres punts de la capital a les 12 del migdia per convergir a la gran esplanada del Camp de Mart, als peus de la Torre Eiffel, en una gran festa final.
La plataforma Manif pour tous, que va convocar aquesta protesta i les marxes regionals celebrades al novembre, va aconseguir te?nyir els carrers de rosa, blanc i blau, els colors dels globus i cartells distribuïts amb missatges com "el normal és un pare i una mare".
El grup, que va prohibir la desfilada de consignes individuals de partits i organitzacions religioses, diu no tenir un propòsit homòfob, sinó lluitar perquè la unió homosexual no sigui anomenada matrimoni, perquè no s'estengui a les persones del mateix sexe la filiació i perquè el projecte sigui sotmès a referèndum.
A falta de xifres definitives, els mitjans calculen que "centenars de milers" de persones van secundar la protesta, mentre que la ministra d'Afers Socials, Marisol Touraine, va assegurar a la cadena Canal + que "sens dubte hi ha hagut ?menys" de les 400.000 persones esperades.
"No importen només les xifres, sinó el missatge i la qualitat amb què es transmet", va indicar la cofundadora de Manif pour tous i humorista, Frigide Farjot, preocupada pel fet que, segons ella, als nens se'ls privi "voluntàriament d'un pare o una mare" si se'ls considera per llei com a nascuts de dues persones del mateix sexe.
Pel portaveu del col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals Inter-LGBT, Nicolas Gougain, amb aquests missatges els organitzadors estan jugant amb "la por a allò aliè", i tot i les pretensions dels convocants, l'homofòbia implícita és inequívoca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema