Cada català llença 35 quilos de menjar a l'any, un 7% dels aliments que compra. Aquesta és una de les dades de l'Agència Catalana de Residus amb què partien la UAB i la Fundació Alícia quan es van proposar editar una guia amb recomanacions per reduir el malbaratament alimentari al sector de la restauració i fer més eficients i sostenibles els establiments. L'autor de la guia, Paco Muñoz, ha assenyalat que un restaurant que serveixi uns 120 àpats diaris, llença unes tres tones de menjar a l'any i, prenent mides, podria obtenir una reducció de costos de més de 4.000 euros anuals. Entre les propostes, destaca l'ús d'eines específiques per a cada tasca o ajudar a planificar millor la compra. Aprofitem el menjar. Una guia per a la reducció del desaprofitament alimentari en el sector de l'hostaleria, la restauració i el càtering és el títol de la guia, que alerta del cost extra que suposa aquest concepte per als restauradors i que es va presentar ahir.