La presència del gènere del western en el còmic al llarg de la història i el 75è aniversari del naixement de Superman seran els dos temes centrals del 31è Saló Internacional de Còmic de Barcelona, que se celebrarà al Palau 8 de Fira Barcelona Montjuïc de l'11 al 14 d'abril.

Els reptes d'aquesta edició del Saló seran mantenir la xifra d'assistents, que l'any pas va arribar al seu rècord històric, i mantenir el pressupost, malgrat la previsible rebaixa de les aportacions de l'administració, segons va dir ahir el director del certamen, Carles Santamaria.

Dos objectius que Santamaria considera factibles perquè "el còmic és un sector dinàmic i en creixement" que cada vegada té més seguidors, de manera que confia a suplir la falta de recursos de l'administració amb les aportacions privades.

Entrades més cares

Entre elles les dels propis assistents, ja que aquest any "no hi ha hagut més remei que pujar el preus de les entrades generals de sis a set euros", segons Santamaria.

L'eix temàtic d'aquest any serà la presència del western en la historieta, un gènere amb molta tradició en el còmic i que al llarg de la història ha donat lloc a obres mestres.

En aquest sentit, el saló està preparant una exposició titulada Per un grapat de còmics que reunirà més de 100 originals d'autors que han abordat el tema. Blueberry, Lucky Luke, Tex, Comanchee, Los gringos, Mac Coy, Sargento Kirk, Cisco KidDos pistolas Kid són alguns exemples.

El còmic espanyol ha aportat sèries mítiques com Sunday, de Víctor Mora i Víctor de la Fuente; Gringo, de Manuel Medina i Carlos Giménez; Manos Kelly, d'Antonio Hernández Palacios; El lobo solitario, de Manfred Sommer; El Coyote, de José Mallorquí i Francisco Batet; Dan Barry el Terremoto, de Leopoldo Ortiz i José Ortiz; Riffle, de Josep Toutain i Rafael López Espí, o El bueno de Cuttlas, de Calpurnio.

Un altre dels temes estrelles del 31è Saló de Còmic de Barcelona serà el 75è aniversari del popular personatge de Superman, creat per Jerry Siegel i Joe Shuster el 1938.

Per celebrar-ho, el Saló està treballant en una exposició que mostrarà als visitants la història del personatge i reunirà originals d'alguns dels molts autors que han dibuixat Superman durant aquests 75 anys.

El certamen també celebrarà l'aniversari de La Patrulla-X i Los Vengadores, creats tots dos per Stan Lee i Jack Kirby el 1963, han explicat els organitzadors.