El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i setze ajuntaments del Gironès van presentar ahir la 9a edició d'Escenaris 2013 (www.escenaris.cat/), que enguany es celebra del 20 de gener al 30 de juny amb una oferta que compta amb 58 espectacles.

Els organitzadors esperen superar els 8.000 espectadors. La presentació va anar a càrrec del president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, la consellera comarcal de Cultura, Roser Estañol i la directora artística d'Escenaris, Marta Fluvià.

Concretament, els 16 ajuntaments del Gironès que hi participen són: Aiguaviva, Bescanó, Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Quart, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter i Vilablareix.

La consellera comarcal de l'àrea de Cultura del Consell, Roser Estañol, va explicar que "en aquesta 9a edició, s'han incorporat els municipis d'Aiguaviva i Cervià de Ter". Estañol també va subratllar que "l'objectiu d'Escenaris és mancomunar esforços entre ajuntaments per optimitzar recursos i apostar per fer arribar el teatre de qualitat als pobles a preus assequibles".

Pel que fa a la part més artística d'Escenaris, la directora, Marta Fluvià, va destacar que "aquesta iniciativa, a nivell comarcal, és única a Catalunya i que és un privilegi poder anar a veure teatre de qualitat al costat de casa".

Pel que fa a la programació, Fluvià va precisar que "es manté la mateixa qualitat i quantitat que en altres edicions, un mèrit atès els temps que estem vivint. Hi ha molt pocs espectacles repetits i només hi ha 3 companyies que repeteixin".

En relació a la programació d'espectacles, Fluvià va esmentar: Litus de Sala flyhard, Trau de Guillem Albà, Ruddigore o la Nissaga Maleïda d'Egos Teatre, El malalt imaginari de Festuc Teatre, El Xarlatan de Teatre de Guerrilla, Llegendes i Misteris de les terres gironines de Quim Lecina i Pau Ferrer, el circ Circumloqui,Dies de Vi i de Roses de Baulida Burset produccions i Hotot de Cascai, entre d'altres.

El Vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, va insitir en el fet que "la Diputació coorganitza Escenaris perquè hi creiem i perquè funciona. Des de l'àrea de Cultura de la Diputació, malgrat la situació de crisi econòmica, hem apostat sempre i seguirem apostant, ara i en un futur, en projectes com aquest. Per això, aquest any, hem augmentat la participació als ajuntaments. Volem donar suport a tot el que tingui com a finalitat difondre la cultura de qualitat als pobles gironins. Escenaris és una iniciativa que funciona molt i molt bé i facilita que espectacles de qualitat arribin als municipis a preus populars", va dir.

Finalment, el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, va valorar Escenaris com una iniciativa del tot positiva que es consolida, any rere any, i que enguany preveu superar els 8.000 espectadors. Busquets també va valorar "l'esforç que han fet els ajuntaments de disposar d'espais, teatres i infraestructures, de primer nivell, per poder gaudir d'aquesta oferta cultural en les millors condicions".

La inauguració es farà el dissabte 26 de gener (22h) a La Pineda de Sant Gregori, amb Paraula d'Humor de Claret Clown.