L'Escultor i pintor Bonaventura Anson (Tossa, 1945) ha anunciat que "La gàbia de la porta oberta" que es pot veure a la sala temporal del Museu de la Terrissa de Quart fins al 21 d'abril -i que tanca un cicle de tres exposicions- és el seu comiat en aquest format, tot i que seguirà amb la seva carrera.

Una trentena d'obres de diferents etapes, entre escultura i pintura, formen aquests conjunt amb què Anson reflexiona sobre la llibertat, agafant la figura de la gàbia com a metàfora.

El prolífic escultor ha demostrat al llarg de la seva dilatada carrera un gran domini dels materials des del marbre al bronze passant per la fusta, la terracota o el metacrilat. També ha conreat diverses tècniques en dues dimensions. Una peça instal·lada a l'entrada del museu, una gàbia oberta, ens convida a pensar en la gàbia que ens anem teixint al llarg de la vida.

Des de finals dels anys 60 el creador, vinculat des de fa molts anys a la vila de Quart, ha portat una brillant carrera internacional amb prestigiosos premis i exposicions. La seva obra és repartida en destacats museus i col·leccions privades.