Destacats experts en el camp de la psicologia i psiquiatria, com Josep Toro, Josep Moya o Rosa Sellarès, debatran sobre normalitat i patologies a l'adolescència en un cicle al CaixaForum Girona del 8 d'abril al 6 de maig de 2013.

El cicle Ser adolescent avui: Normalitat i patologia en els comportaments dels adolescents està organitzat per l'Obra Social la Caixa, coordinat per Roser Pérez-Simó (psiquiatra i psicoterapeuta) i presentat per Maite Pi (Directora del Centro de Salud Mental Infanto Juvenil de Girona (CSMIJ) i Dori Espeso, psiquiatra de CSMIJ. Consta de cinc sessions, en les que destacats experts en els camps de la Psicologia i la psiquiatria abordaran els aspectes psicosocials de la joventut com les aportacions de la neurociència al comportament adolescent; els darrers avenços sobre el trastorn del TDHA; el funcionament intel·lectual i l'aprenentatge en l'adolescència o els trastorns en la conducta alimentària, entre altres.

La primera sessió (8 d'abril, 19h) serà un debat introductori per explorar els canvis cognitius, emocionals i socials del pas de nen a adult, i anirà a càrrec de Roser Pérez Simó i Maite Pi.

El dilluns 15 d'abril es tractarà sobre TDHA, de la noció de dèficit a l'escletxa digital, a càrrec del psiquiatre Josep Moya. El 22 d'abril, Rosa Sellarès parlarà sobre Funcionament intel·lectual i aprenentatge en l'adolescència. El 29 d'abril, Josep Toro tractarà sobre Els transtorns de la conducta alimentària en l'adolesciència. Finalment, el 6 de maig, Rosa Ros, directora mèdica del Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat, parlarà sobre Què preocupa els adolescents.