La subhasta del celler d'El Bulli que es va celebrar la matinada d'aquest dissabte -hora catalana- a Nova York va recaptar en total 701.128 euros. Un dels lots més atractius era una trobada a Barcelona amb Ferran Adrià i un sopar per a quatre persones al restaurant Tickets, que porta el seu germà Albert. S'en van pagar 28.203 euros, sis-mil euros més que el que es va pagar en una subhasta a Hong Kong a principis d'abril. El gruix de la subhasta va ser dedicat, però, als vins, més de 8.000 ampolles del celler del restaurant de Roses, clausurat l'estiu del 2011. La recaptació es destinarà al projecte "elBulli Foundation".

Ferran Adrià assegurava unes hores abans de la subhasta que va tenir lloc a Sotheby's que menjar amb ell no tenia cap interès, però finalment ha recaptat 36.750 dòlars per un sopar per a quatre amb ell i el seu germà Albert, en una nit en la qual ha amassat més de 900.000 dòlars per a la Fundació El Bulli. "Sopar amb mi no crec que sigui la cosa més interessant, cal veure-ho com una donació a la Fundació", deia Adrià.

Gràcies a aquesta subhasta, que va durar més de sis hores, ja té un extra de 913.605 dòlars per arrencar, molt per sobre de la forquilla que la prestigiosa casa de subhastes Sotheby's de Nova York havia estimat, entre 515.300 i 768.250.

Però el sopar amb Adrià no va ser l'adquisició més cara de la subhasta, ja que un lot de quatre ampolles Romanée Conti 2004 signades pel xef i el seu sommelier Juli Soler, també adquirida per un asiàtic, va assolir la xifra de 52.062, doblant les expectatives que s'havien previst.

"La part maca és endur-te una ampolla signada per mi i per Juli, el meu soci, que a més porten el segell del celler El Bulli", va reconèixer el xef.