La Troba Kung-Fú obrirà demà una nova edició del festival de música In-Somni de Girona. El grup musical de la Garriga avançarà el repertori del que serà el seu nou disc que veurà la llum el proper mes de juny.

La Troba Kung-Fú es defineix com un grup musical de "rúmbia vallesana", un estil musical que, segons el seu mànager Oriol Roca, soci de Fourni Porduccions, és "una barreja de rumba catalana i cúmbia" creada al Vallès amb un estil molt particular de la comarca barcelonina.

Segons Roca, "és molt difícil trobar grups que s'assemblin a La Troba", perquè tenen un estil amb "un segell propi" i molt particular amb lletres originals amb molt de contingut i un "toc diferencial" que els allunya de la convencionalitat.

Presentació del nou treball

El repertori del grup musical al festival In-Somni de Girona inclourà les setze cançons que formaran part del seu tercer treball d'estudi, que sortirà al mercat aquest proper mes de juny. Al concert, i si tenen temps suficient, segons afirma el seu manager, el grup barrejarà temes del seu nou disc amb els dels seus treballs anteriors.

La Troba Kung-Fú torna a Girona demà -la primera vegada que van actuar a la ciutat va ser el 3 de març del 2011 a la sala Tourmix- després d'haver actuat arreu d'Europa, Estats Units, Amèrica llatina i Rússia amb una gran acceptació del grup a l'estranger.

Segons assegura Jordi Musquera, també soci de Fourni Produccions, "el grup no ha tingut cap complex" en sortir a l'exterior a presentar al seu treball, i admet que la música que fa el grup és "molt local", però alhora "molt universal" i per aquest motiu ha tingut aquesta "gran aceptació a tots els països on el grup ha actuat".

Per Musquera, la música és universal i aquesta ha sigut la premissa que el grup ha seguit per endinsar-se en mercats musicals tan diversos com els de Rússia o Europa i EUA, perquè la barrera idiomàtica podia ésser un impediment. "No ens ha sorprès l'acceptació de La Troba arreu i l'hem viscut amb molta naturalitat, perquè fem una música molt ballable amb un estil molt universal com és la rumba i la cúmbia", diu Musquera.

El conjunt està format per Joan Garriga (veu i acordió), Muchacho (guitarra espanyola i veus), Pep Terricabras (bateria), Marià Roch (baix i veus), Luis Arcos (guitarra), i Flor Inza (percussió) i ha rebut diferents premis d'àmbit local i internacional.

El festival, que ha canviat d'emplaçament i es farà al sector de La Copa, a la Devesa, continuarà dimecres, 1 de maig, quan tindrà lloc la jornada de concerts en benefici de la Fundació Banc d'Aliments, en la qual actuaran Furguson, Joan Dausà i Els Tipus d'Interès, Stay i Dj Tech-Quila.

El dijous 2 de maig, en col·laboració amb l'escola EUMES, es portaran a terme els concerts de Luka Caro DJ, The Zombie Kids, Da Professor i els discjòqueis de l'escola EUMES.

El divendres 3 de maig hi actuaran Bongo Botrako, Zulu 9.30 i Canteca de Macao i el dissabte 4 de maig, l'últim dia del festival gironí, hi actuaran Xevi Pigem, Toni Beiro i Loquillo.