06 de maig de 2013
06.05.2013

"La Comanda" té un itinerari que agrupa vint comarques gironines

Enric Crespi, banyolí d'adopció, resol un misteri clerical en aquesta nova novel·la de ciència ficció

06.05.2013 | 00:00
L'autor, Enric Crespi.

El relat del llibre La Comanda, d'Enric Crespi, transcorre en més de vint poblacions de les comarques gironines que es converteixen en l'escenari d'una trama que barreja misteri i ciència ficció i que s'inspira en les històries cavalleresques.
La Comanda combina la literatura d'ambientació medieval amb la recuperació del gènere en català de la ciència-ficció, del qual el màxim exponent és Chrétien de Troyes, amb l'obra El cavaller de la carreta (1176-1181).
Els protagonistes de l'obra de Crespi són dos companys: un excavaller reconvertit a frare i un home d'armes. Junts faran un viatge arreu de les comarques gironines per buscar la resposta a un misteri que inquieta les autoritats eclesiàstiques. En aquest punt, la novel·la fusiona els relats cavallerescos amb la ciència-ficció.
Enric Crespi, banyolí d'adopció, és mitòleg i medievalista, i estudiós de la qüestió del graal des d'una òptica multidisciplinària.
Publica la seva primera novel·la amb el suport del Patronat de ?Turisme de la Costa Brava i la ?Diputació de Girona, que el consideren "un del millors autors de ficció catalana que viuen en un volgut anonimat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit