El Govern ha concedit aquest dimarts la Creu de Sant Jordi al poeta Narcís Comadira (Girona, 1942), a l'enginyer industrial Josep Maria Bosch Aymerich (Girona, 1917), que va prendre part en la decisió de situar a Barcelona la fàbrica Seat; al gestor musical Jordi Roch i Bosch, organitzador de la Schubertíada de Vilabertran, i a l'Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell, organitzadora de la festa major de la vila.

En una breu ressenya, el Govern de la Generalitat destaca que a la poesia de Narcís Comadira i Moragriega, gènere que conforma el gruix de la seva obra literària, s'hi manifesta la influència del Noucentisme. En la seva faceta de pintor, mostra interès pels volums i la geometrització, a més de per la simplificació de formes. Alhora, se'n remarca la feina de traductor i els estudis sobre arquitectura.

L'Executiu també ha distingit l'editor Antoine Gallimard i l'expert en comunicació audiovisual Romà Gubern. A Antoine Gallimard se li valora el compromís en la defensa de l'edició, les llibreries i la lectura, mentre que de Romà Gubern se'n destaca el prestigi assolit per ser autor de més de quaranta llibres sobre cinema, semiòtica, cultura de masses, cultura de la imatge i sociologia de la comunicació.

A més, s'ha guardonat l'actriu Assumpció Balaguer, nascuda a Manresa, vídua de Paco Rabal, i entitats com l'Agrupació Excursionista Catalunya.

A part del terreny artístic, literari i comunicatiu, el Govern de la Generalitat ha concedit la Creu de Sant Jordi a dos empresaris. En primer lloc, a Joan Planes Vila, per haver contribuït a internacionalitzar l'economia catalana i a generar riquesa. L'any 1969, Planes va fundar Astral, empresa que donaria origen a Fluidra, un grup multinacional dedicat al desenvolupament d'aplicacions per l'ús sostenible de l'aigua del qual és fundador i president.

L'altre empresari guardonat és Julio Sorigué Zamorano. Se li valora la trajectòria en el sector de la construcció, i la tasca cultural i cívica. El grup del qual és president d'honor abasta també els sectors agrícola i mediambiental. La Fundació Sorigué, per la seva banda, impulsa des de Lleida activitats culturals, socials i educatives, disposa d'una col·lecció d'art i gestiona un centre ocupacional per a discapacitats psíquics.

El Govern també ha guardonat amb la Creu de Sant Jordi l'empresari Pere Balsells i Jofre; l'enginyer industrial, arquitecte i empresari Josep Maria Bosch Aymerich; l'empresari i promotor cultural Raimon Carrasco i Azemar; l'advocat i periodista Ricard Fernández Deu; el crític i tractadista d'art Daniel Giralt-Miracle i Rodríguez; l'economista Andreu Gispert i Llavet; l'endocrinòleg, dramaturg i, entre altres, l'escriptor Ramon Gomis de Barbarà.