El festival altempordanès Sons del Món programarà artistes com Luz Casal, Manel, Sílvia Pérez Cruz, Joan Dausà, Carlos Núñez, Los Chicos del Coro o Blaumut, tot combinant-los amb gastronomia i vi. El festival mantindrà les sortides musicades en catamarà i presentarà una nova proposta on l'escenari es trasllada al celler. Per ?exemple, la música de Joanjo Bosk acompanyarà la cuina deI Cook It al Celler La Vinyeta. En aquesta nova edició, el festival presenta un nou espai a la plaça de la Basílica de Castelló d'Empúries, que se suma al conjunt monàstic de Vilabertran i la Ciutadella de Roses. Els concerts es faran del 5 al 27 de juliol.

Sons del Món oferirà enguany propostes que posen en valor el patrimoni històric, gastronòmic i la música. A més, creix el nombre de concerts i activitats del festival, amb la incorporació de Castelló d'Empúries com a nova seu del festival.

L'alcalde de Castelló, Xavier Sanllehí, va destacar que "el patrimoni arquitectònic, gastronòmic i la música és un maridatge molt atractiu" per la promoció del territori i afirma que l'aposta pel projecte és "forta" perquè creuen que és una iniciativa molt encertada.

Un nou conveni assegura la continuïtat del festival a Roses per a tres anys, i incrementa un 60% de l'aportació del consistori rosinc. Aquesta edició tindrà un pressupost de 201.000 euros, el 50% dels qual l'aporten els tres consistoris i l'altre 50% l'organització del festival.

Vi and Music. Empordà és el nou leitmotiv del festival, que fa una aposta decidida per la promoció del vi i del territori "sense tancar la possibilitat que el festival s'estengui a altres llocs", va afirmar el seu director, Xavier Pascual.

A més, per primera vegada es durà a terme una activitat del festival a celler. La proposta Música i gastronomia entre vinyes oferirà un sopar servit pel restaurant I cook It, maridat amb vins del Celler La Vinyeta. Tot plegat anirà acompanyat d'un concert del cantautor Joanjo Bosk. L'aforament és limitat i té un cost de 29 euros.

En aquesta edició també es repetirà la iniciativa Sons del Món sota les estrelles, que proposa quatre vetllades en catamarà que inclouen un concert i una copa. Aquestes passejades pel golf de Roses tenen un aforament limitat i costen 20 euros.

Aquesta aposta pel territori i el vi encaixa amb les iniciatives del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i de la Ruta del Vi DO Empordà. Per això, el festival ofereix paquets enoturístics al web www.sonsdelmon.cat, des d'on també es poden comprar les entrades del festival-.

El president de la Diputació i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, va destacar que "el festival conjuga perfectament dos dels valors i atributs sobre els quals pivota l'estrategia promocional del Patronat de Turisme Costa Brava".

El concert inaugural l'oferiran les bandes musicals Blaumunt i Joan Dausà que, segons Pascual, representen l'aposta d'enguany, tal com anys anteriors van fer amb Manel o Amics de les Arts. Aquest concert es farà al conjunt monàstic de Vilabertran i anirà precedit d'un sopar a l'Hort del Prior. Els restaurants convidats d'enguany, que es proposen per acompanyar alguns dels concerts, són el restaurant Amiel Molins i el restaurant Coordenades, del xef Xavi Quera.

L'artista Luz Casal, per la seva banda, oferirà el seu únic concert a l'Estat espanyol de l'estiu, el 27 de juliol a la Ciutadella de Roses, i el gaiter Carlos Núñez, en plena gira internacional, farà el seu únic concert a Catalunya el 20 de juliol. Sílvia Pérez Cruz actuarà el 6 de juliol a Vilabertran.

Los Chicos del Coro, en plena gira europea, oferiran el seu repertori basat en la pel·lícula francesa que porta el mateix nom. El grup comptarà amb la col·laboració de la Coral del Centre Escolar Empordà de Roses. El concert es farà el divendres 19 de juliol a la Ciutadella de Roses.Manel ha sigut l'avançament de programació d'aquesta edició, i a hores d'ara, ja supera el miler d'entrades venudes. Tocaran el 13 de juliol a la Ciutadella de Roses i presentaran el seu darrer disc, Atletes, baixin de l'escenari.