La UdG va aprovar ahir convocar un claustre extraordinari per debatre, entre altres punts, la desvinculació de la Fundació Príncep de Girona mentre no es resolguin els casos judicials que la monarquia espanyola té pedents.

El claustre, que tindrà lloc divendres vinent (9.30 h) a la Facultat de Medicina, també debatrà tres punts més, sempre que hi hagi quòrum: declarar el ministre Wert personanon grata, que la UdG pagui a l'Agència Tributària Catalana i no convidar més el Príncep de Girona.

La convocatòria extraordinària es va acordar ahir després d'una accidentada sessió claustral. La UdG va celebrar ahir al matí un claustre seguint l'ordre del dia, però, a proposta del Consell d'Estudiants i del PAS, es van introduir els quatre punts esmentats, que per manca de temps es van deixar per la tarda.

Però a la tarda no hi va haver quòrum suficient (calien 98 claustrals i només n'hi havia 96), i els estudiants i el PAS van acusar la mesa, presidida per la rectora Anna Maria Geli, de fomentar que dos vicerectors s'absentessin de la sala per impedir el quòrum.

A partir d'aquí, segons va explicar Laia Vidal, coordinadora del Consell d'Estudiants, es va organitzar una recollida de firmes per forçar un claustre extraordinari, però no va caldre perquè la mesa, forçada per les protestes i la repercussió del malestar a les xarxes socials, va concedir el claustre extraordinari per divendres vinent.

Sergi Vázquez, estudiant del SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans) va expressar la seva indignació per la manera com es va bloquejar el debat dels quatre punts afegits pels estudiants i el PAS, i va qüestionar el "funcionament democràtic" de la UdG.

En aquest ambient caldejat, en declaracions a la premsa, Vázquez va demanar "una vegada més la dimissió de la rectora, encara que només li quedin dos mesos de mandat".

El SEPC va donar suport al Consell d'Estudiants. La censura al Príncep de Girona es debatrà i es votarà, al costat dels altres punts esmentats, divendres vinent, sempre que hi hagi el quòrum necessari.