El restaurant Molí de l'Escala es convertirà durant cinc nits, del 31 de juliol al 28 d'agost, en l'escenari del festival Gastromusical, que aquesta any celebrarà la seva setena edició amb les actuacions de Maika Makovski, Quimi Portet i Amparo Sánchez, entre d'altres.

L'impulsor del Festival, el cuiner Jordi Jacas, acompanyat d'Isaac Gelabert i Francesc Viladiu, responsables dels cuiners i la música respectivament, va explicar ahir durant la presentació del programa que com en l'edició anterior, passaran per la cuina del Molí diferents xefs de renom com Paco Pérez i Ismael Prados per elaborar menús inspirats en el treball musical dels artistes convidats.

Des dels seus inicis, el Gastromusical busca oferir "un festival de proximitat, en el que s'estableixi una gran relació entre l'artista convidat i el públic, diferenciant-nos així, dels grans festivals de la Costa Brava" remarcava Jacas. Amb aquest objectiu, enguany es reduirà el nombre de comensals a un centenar, permetent així "millorar la qualitat d'uns menús únics i exclusius" afegia el cuiner del Molí. El preu del sopar i el concert serà de 72 euros, un "cost que està molt per sota dels preus habituals" especificava Jacas.

Per contra, però, l'aforament per veure només els concerts es triplicarà oferint un total de 225 places situades en una graderia central, flanquejada per dues llotges destinades als patrocinadors del festival "sense els quals aquest projecte no seria possible" destacava Gelabert, especificant que dels 70.000 euros de pressupost només el 6% provenen de l'aportació pública. El preu dels concerts serà de 12 euros, 8 menys que en l'edició del 2012. Enguany el festival col·laborarà amb Càritas.

Programa únic i variat

El festival arrencarà amb l'actuació del trio CMS, format per Javier Colina al contrabaix, Marc Miralta a la bateria i Perico Sambeat al saxofon. En aquesta nit d'estrena, el menú anirà a càrrec de Jordi Jacas, xef del Molí de l'Escala.

L'artista Maika Makovski actuarà en solitari amb el seu piano i guitarra en la vetllada més internacional en la qual el pastisser gal·lès instal·lat a Cornellà del Terri, Damian Allsop, elaborarà un menú on el cacau i la xocolata seran els ingredients principals.

El xef reconegut amb dues estrelles Michelin, Paco Pérez, xef del Miramar de Llançà portarà un toc d'avantguarda a la nit musical de l'exvocalista d'Amparanoia, Amparo Sánchez que mostrarà el seu nou treball Alma de Cantaora.

El polifacètic Quimi Portet presentarà el seu 8è disc, Oh My Love, i des de la cuina, el mediàtic cuiner, Isma Prados, elaborarà una sèrie un menú basat en l'ús de productes ecològics i locals.

L'última nit estarà dedicada als autors més emergents, amb la cuina local de Vallès d'Artur Martínez i la música de la jove de 17 anys Núria Graham.