Dispara, yo ya estoy muerto, que arriba dos anys i mig després de Dime quién soy, serà publicada alhora en paper i en format digital per Plaza & Janés i Rosa dels Vents i tindrà una edició en espanyol per als Estats Units sota el segell Vintage, de Penguin Random House. Així mateix, es publicarà al setembre al Círculo de Lectores i a la tardor arribarà a les llibreries de l'Argentina, Xile, Uruguai, Mèxic i Colòmbia.

El llibre és una història ambiciosa que arrenca a Sant Petersburg a finals del segle XIX. En aquesta important ciutat russa hi viuen els Zucker, una família jueva que és expulsada i que es trasllada a Jerusalem. Serà el principi d'un periple que els portarà a Varsòvia, París, Madrid o Toledo i que s'estendrà fins al 1948.

Es tracta d´una història plena d'històries, una novel·la que s'amaga dins moltes novel·les, i que, des del seu enigmàtic títol fins al seu inesperat final, alberga més d'una sorpresa, molta aventura i emocions a flor de pell, segons asseguren des de la mateixa editorial. És, sobretot, «una novel·la de personatges, presoners de les circumstàncies i del temps històric que els ha tocat viure. Víctimes, en moltes ocasions, de les decisions preses per altres», assenyala la nota de l'editorial.

Per la seva banda, l'autora (Madrid, 1953) afirma que «alguns personatges ja formen part de la meva història personal, viuen amb mi i m'han ensenyat moltes coses». «Hi ha moments de la vida en què l'única manera de salvar-se a un mateix és morint o matant ...» és la frase d'inici d'una novel · la que espera aconseguir el mateix èxit dels treballs anteriors de l´escriptora, una de les més populars de la literatura espanyola dels últims anys.

Llicenciada en Periodisme, Julia Navarro ha treballat al llarg de la seva trajectòria professional per a diferents mitjans de comunicació, entre els quals destaquen les revistes Guadiana, Interviú i Panorama. També va formar part del primer grup de tertúlies de ràdio a la Cadena SER, ha estat coeditora i presentadora del programa Centros de poder, de TVE, i col·laboradora en diverses tertúlies de Telecinco. En l'actualitat és analista política de l'Agència OTR , des d'on difon una columna d'opinió, cròniques parlamentàries i anàlisis que es publiquen en més de cinquanta diaris de tot Espanya. També participa com a tertuliana al programa La Tarde de la Cadena COPE i a La Mirilla, de Canal Sur Radio.

El seu debut en el món de la literatura es va produir l´any 2004, amb la publicació del llibre La hermandad de la Sábana Santa, a la qual van seguir La Biblia de barro, La sangre de los inocentes i Dime quién soy, que va superar el milió d' exemplars a tot el món.